Project Description

Any 2003 (o quan la SERHS va aterrar al Brasil)

La primera pedra del SERHS Natal Grand Hotel

 

Com cada inici de mes, des del gener d’enguany, agafem embranzida i reprendrem la nostra “Passejada per la Història”. Aquesta vegada, fem un salt gratis en el temps iretrocedim fins l’any 2003. La nostra escapada d’avui, ens porta a l’Amèrica del Sud. Pressuposem que és un lloc que, possiblement,no coneguis perquè encara no hi han desembarcat en massa els influencers.És un indret d’un gran encant per les seves platges i dunes i per la seva bellesa natural. És considerat per l’IPEA (l’Institut de Recerca Econòmica Aplicada de Brasil), la ciutat capital més segura del país.Som-hi! Us proposem una viatge de franc fins a Natal: ens escapem al Brasil!

Ens trobem a la capital de l’estat de Río Grande do Norte. És una ciutat amb una temperatura mitjana de 26 graus i on el sol brilla, gairebé, els 365 dies de l’any. Per això se la coneix també com la “Ciutat del Sol”.

Corre l’any 2003. Ramon Bagó, president de SERHS, i Wilma da Faria, governadora – en aquella època – de l’Estat de Rio Grande do Norte, són els encarregats de posar la primera pedra del SERHS Natal GrandHotel: un espectacular ressort decinc estrelles situat al costat del Parc de les Dunes, a peu de platja i a pocs minuts d’un dels barris més vitals de Natal, Ponta Negra. És el mateix any en el que Lula da Silva es convertia en president del país, en que comença la Guerra d’Irak, en que Letònia aprova en referèndum la seva adhesió a la Unió Europea i en que Sadam Husein és detingut.

La construcció del SERHS Natal s’acaba l’any 2005.

 

  

 

Ara bé, sabies què aquesta ciutat amaga fabulosos i curiosos trossets d’història?Ara, començarem a fer salts en el temps, endavant i enrere, per explicar-te una mica més d’aquesta fabulosa capital.

Fundada el 25 de desembre de 1599 – d’aquí el seu nom, ja que en portuguès vol dir “Nadal”-, Natal fou ocupada pels holandesos entre el 1633 i el 1654 i va ser llavors quan li van donar el nom de Nova Amsterdam. Va ser durant la Segona Guerra Mundial, quan la ciutat va servir de base als aliatsper a les seves incursionsa Europa i Àfrica, a través de la base aèria de Parnamirim. Però, amb que més ens podem topar en una escapada a Natal?

Podem visitar el Fuerte de los Reyes Magos que és el monument més important. És una fortalesa construïda pels anglesos l’any 1598, quan van colonitzar la zona amb l’objectiu de defensar-se de les invasions de l’exèrcit francès.

Ens podem acostar fins el Faro de la MãeLuiza, situat al barri Morro de MãeLuiza i construït en els primers anys de la dècada dels 50 amb l’objectiu d’orientar les diferents embarcacions que arribaven a la costa de Natal.

I podem deixar-nos caure als peus de la Columna Capitolina, una columna de formigó d’estil romà que fou donada a la ciutat, curiosament, pel dictador italià Benito Mussolini durant la guerra en agraïment a l’acollida que Natal va donar a dos pilots de la seva armada, perduts a l’Atlàntic després d’un llarg viatge.

Acabem la nostra escapada al Brasil i la nostra ‘passejada per la història’ recordant-te que el SERHS Natal Grand Hotel es va posar en marxa el mes de novembre de 2005 i es va inaugurar de forma oficial el febrer de 2006, amb un gran acte en el que hi van participar més de 800 convidats.