Project Description

Què va passar l’any 1977 a SERHS i al món? 10 curiositats per començar l’any nou

SERHS era una cooperativa en creixement, se celebraven les primeres eleccions democràtiques a l’Estat i s’estrenava la primera pel.lícula de la ‘Guerra de les Galàxies’

 

Què va passar l’any 1977 a SERHS i al món? 10 curiositats per començar l’any nou

El pas dels anys i l’any nou, deixen enrere moltes històries curioses i apassionants. A SERHS, recuperarem un titular d’aquestes històries curioses, perquè viatjar en el temps i fer memòria és fascinant. Avui, explicarem què va passar a SERHS el 1977 i que va passar al món mentre la cooperativa es feia gran i celebrava, per primera vegada, la Nit del Cooperativisme.  Perquè, més enllà de l’estrena de la primera pel·lícula de la ‘Guerra de les Galàxies’, una de les sagues icòniques del cinema, el 1977 van passar moltes altres coses. Comencem l’any nou fent una mica d’història!

Les 10 curiositats de l’any 1977 a SERHS, a Catalunya, a Espanya i al món varen ser:

  1. SERHS entregava el premi al Millor Cooperativista del 1976 a Marià Pi i Grabuleda, el qual, amb l’estreta col·laboració de la seva esposa, Erika Lieber, regentava l’Hotel Internacional de Calella.
  2. Ramon Bagó, president de SERHS, era escollit president del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria del Maresme.
  3. SERHS començava a expandir-se. El magatzem de la cooperativa es traslladava al número 162 del carrer de la Bruguera, a l’edifici de l’antic Vapor Vell de Calella, on es van ubicar les primeres oficines.
  4. Es va instal·lar el primer i flamant ordinador de SERHS.
  5. El 23 de Juliol entrava en funcionament la Fleca SERHS.
  6. Es creaven els departaments de distribució d’aliments i begudes i de manteniment d’instal·lacions.
  7. El 23 d’Octubre es produïa el retorn de l’exili del President de la Generalitat, Josep Tarradellas, amb la popular frase de: “Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí!.
  8. A l’Estat Espanyol es legalitzaven els partits i els sindicats.
  9. El 15 de juny se celebraven les primeres eleccions generals democràtiques després de les de 1936 i de la Dictadura de Franco.
  10. El demòcrata Jimmy Carter es convertia en 39è president dels Estats Units.

Aquest serà el primer repàs, d’un total de dotze exercicis de memòria que ens hem proposat fer aquest 2018. Aquesta iniciativa és  la nostra ‘Passejada per la Història’ més particular!