Project Description

1985: un aniversari, un viatge, un tractat, un vaixell, una cançó i un lampista valent que feia el salt a superheroi

Una ‘escapada’ gratis a l’equador dels anys 80 amb SERHS, en Mario Bros i el Titànic.

 

Viatjar en el temps sempre és enriquidor. A la SERHS, ens agrada fer memòria dels esdeveniments de la història amb els que la corporació ha crescut i s’ha fet gran. Per això, en aquestes línies, podrem viatjar sols o en companyia fins al Segle XX  i arribarem fins al 1985: l’any del desè aniversari de SERHS. Aquesta lectura que us proposem és una manera de viatjar barata.

Havien passat, doncs, deu anys des del naixement de SERHS i, responsables i equips professionals, van decidir celebrar-ho creuant l’Atlàntic i viatjant fins a Florida, al sud-est dels Estats Units. Aquella ‘escapada’ va fer possible als intrèpids viatgers de SERHS fer el turista pel Cap Kennedy, visitar les instal.lacions de la NASA i divertir-se com, si fos un viatge de nens, al mític parc de Disneyland.

Una ‘escapada’ gratis a l’equador dels anys 80 amb SERHS, en Mario Bros i el Titànic

Però, sabies què més passava al món aquell any? Seguim viatjant gratis!

El 12 de juny de 1985 l’Estat espanyol signava el tractat d’adhesió a la Comunitat Econòmica Europea, el que fou la llavor de l’actual Unió Europea. Un tractat que entrava en vigor l’1 de gener del 86. El president era Felipe González i els estats membres de la Comunitat eren la República Federal d’Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Dinamarca, Irlanda i Regne Unit.

L’1 de setembre d’aquell mateix any, els oceanògrafs Robert Ballard i Jean-Louis Michel van ser capaços de localitzar, amb l’ajuda del robot submarí ‘Argo’, les restes del llegendari Titànic a 3.821 metres de profunditat. Les restes del que havia estat un dels transatlàntics més majestuosos de la seva època dormia, des de la matinada del 14 al 15 d’abril de 1912, al fons del nord de l’oceà Atlàntic.

Aquell mateix any, la cultura donava la benvinguda a una de les cançons més recordades i solidàries de la història de la música. El grup “USA for Africa”, liderat pel rei del pop Michael Jackson, gravava i llançava l’exitosa cançó coneguda arreu del món: “We are the World”. De fet, ara mateix, està sonant al teu cap.

I, el 13 de setembre del 85, arribava en Super Mario Bros: una versió renovada de l’heroic lampista que tenia la missió de rescatar la Princesa Peach – del Regne Xampinyó – segrestada pel rei dels Koopas, en Bowser.

Viatjar per la història, que és una de les formes més barates de viatjar que hi ha, perquè viatges gratis, sempre ens ajuda a fer memòria. Podem viatjar sols o acompanyats pels records, però és una escapada que ens podem permetre, gairebé, sempre! Aneu comptant, perquè aquesta ha estat la nostra segona ‘Passejada per la Història junts.