Project Description

El primer article escrit sobre la Nit de la SERHS

Les primeres ratlles dedicades a la Nit de la SERHS són en el primer exemplar de la Veu de la SERHS de 1984.

Corria l’any 1976 quan la SERHS celebrava la primera de les seves Nits. Llavors, quan la SERHS era una cooperativa, se celebrava la Nit del Cooperativisme. Eren altres temps! Des de llavors, i d’acord amb el pas dels anys, la Nit de la SERHS ha anat evolucionant i adaptant-se, de forma necessària, als nous temps de la mateixa manera que ho ha fet la corporació. Tot i així, per a la memòria col.lectiva, ha quedat en el record i en el paper les primeres ratlles que s’escrivien sobre la Nit de la SERHS l’any 1984 en un article del primer número de la Veu de la SERHS, la revista corporativa de la cooperativa de l’època.

I, què millor que recuperar aquelles ratlles en la nostra ‘passejada per la història’ d’aquest mes, escrites per l’equip de redacció del Departament d’Activitats Socials ara fa més de 30 anys, quan queden poc més de 20 dies per a la celebració de la 42ena edició de la Nit de la SERHS?

El primer número de la revista la Veu de la SERHS contenia el primer article de la Nit

“Millors Cooperativistes”

“Sense cap mena de dubte, l’acte Central en la vida social de la Cooperativa SERHS, és la “NIT DEL COOPERATIVISME”, festa que anualment reuneix en un sopar fet en un dels nostres establiments, tots els socis de l’Entitat. Al llarg d’aquesta celebració, se succeeixen tota una sèrie de fets, el més esperat dels quals és l’entrega del guardó al Millor Cooperativista de l’any, distinció que ve a premiar l’actuació que al llarg del temps ha tingut aquest soci envers la Cooperativa.

Els Estatuts no preveuen res al respecte, però ja des d’un inici es va decidir que no podia recaure en cap dels socis que en aquell moment formin part del Consell Rector.

Tradicionalment, el president uns dies abans de la festa, demana als seus companys del Consell que pensin en el soci que creuen que s’ha fet mereixedor de la més alta distinció que dóna l’Entitat, i en la propera reunió es tracta amb tot deteniment del tema, ja que per sort, no resulta gens fàcil prendre la decisió tota vegada que són força els associats que tenen una actitud envers la Cooperativa digna de públic reconeixement.

Molts són els factors que es tenen en compte a l’hora de decidir, atès que es tracta de premiar una actuació global al llarg del temps. Es mira l’interès dels socis en la marxa de la Cooperativa, traduït entre altres coses en l’assistència a les tasques de l’Entitat formant part d’algunes de les comissions, al fet d’estar sempre a punt quan la Cooperativa li ha de demanar quelcom, al gaudir-se al màxim – dins les possibilitats de cada establiment – dels serveis que dóna la Cooperativa , la participació en els esdeveniments socials de l’Entitat i tota una sèrie d’atributs que adornen la personalitat dels homes i dones que saben compartir les coses amb els altres.

La Nit de la SERHS a la revista corporativa

Si després d’una bona estona de parlar-ne, hi ha més d’una proposta, el Consell Rector fa una votació, el resultat de la qual ens dirà el nom del millor cooperativista de l’any, nom que es té en rigorós secret fins el mateix moment de l’entrega del guardó…”.

I amb aquestes ratlles, acabem la nostra ‘passejada per la història’ del mes de juliol. La Nit de la SERHS d’enguany, dedicada la figura de qui fou cofundador i president de SERHS, Ramon Bagó i Agulló, se celebrarà el proper 26 de juliol en el fabulós i impressionant Castell Jalpí d’Arenys de Munt, seu social del grup.