Project Description

Entrevista a Oriol Verdura, director general de SERHS Serveis: “Hem aconseguit forjar una divisió d’equips consolidats i compromesos amb un objectiu comú: dotar de solucions als nostres clients”

El setembre de 2017, SERHS llançava la seva divisió de serveis al mercat, SERHS Serveis. Fem balanç amb el seu responsable un any després de la seva posada en marxa com a divisió independent

 

SERHS Serveis Gestoria, Tic, Projects

Fa tot just un any, del llançament al mercat de la divisió de serveis de SERHS, SERHS Serveis. Dotze mesos després, fem balanç d’aquesta aposta estratègica de negoci, amb la que la corporació posava de relleu un dels pilars bàsics sobre els que treballa: el d’empresa dinàmica, capaç d’adaptar la seva estructura a les oportunitats de negoci i el de ser una corporació en continu creixement en un món canviant.

 

SERHS: Hola Oriol, ja Ha passat un any des del llançament de la divisió de SERHS Serveis al mercat. Per això, volíem començar per preguntar-vos quina valoració, en equip, feu d’aquests primers dotze mesos?

Oriol Verdura: La veritat és que fem una valoració molt bona del nostre primer any. Hem assolit els 3 objectius que ens vam marcar a l’inici de la nova etapa. El primer, el de donar a conèixer SERHS com un proveïdor fiable i amb experiència en els seus àmbits de Gestoria, Tecnologia i Projectes i Equipaments per la Hostaleria i la Restauració.  El segon era el de canviar la cultura d’execució i comunicació dels nostres equips, amb el canvi que això implicava de corporació a client extern. I tercer objectiu que hem acomplert era el d’assolir les expectatives de creixement econòmic que ens vàrem plantejar a l’inici del llançament.

 

“En l’àmbit de Projects, hem assolit un creixement en volum de negoci i resultat molt important en aquest exercici, tot i les dificultats externes amb les que ens hem trobat durant el curs de l’any. De fet, el creixement ha superat lleugerament les nostres expectatives”

 

S:  Deduïm d’aquests tres objectius que els reptes han estat molts però, per exemple, quin o quins han estat els reptes més destacats de cada unitat de negoci?

O.V: Com a línies de negoci independents que són, els reptes han estat diversos i adaptats al pla estratègic de cada una de les unitats i han suposat un esforç molt important per part de tots els qui formem la Divisió. Per exemple, a TIC, el nostre principal repte era posar en ordre el nostre catàleg de serveis, és a dir, adaptar els requeriments específics de Corporació que es mantenien fins ara, a aquelles necessitats i requeriments més específics orientats a client extern. Ara puc dir amb satisfacció que ho hem aconseguit sense que això hagi afectat als serveis que ja estàvem prestant amb anterioritat. En l’àmbit de Projects, hem assolit un creixement en volum de negoci i resultat molt important en aquest exercici, tot i les dificultats externes amb les que ens hem trobat durant el curs de l’any. De fet, el creixement ha superat lleugerament les nostres expectatives. A més, hem consolidat la nostra presència a Barcelona i Madrid. I, pel que fa a Gestiona, el gran repte era dotar-la d’identitat pròpia com a Gestoria i ho hem aconseguit gràcies a la implicació de tots els equips que fins ara treballaven de manera més autònoma i independent. En general, crec que és de justícia felicitar a tots els equips per la feina feta aquest primer any i demanar-los coratge per consolidar, en endavant, tot el què hem fet.

Servicios empresa SERHS

 

S: La divisió de Serveis de SERHS acumula dècades d’experiència en el sí de la corporació. En aquest sentit, en què ha estat clau tot aquest bagatge per encarar la nova etapa que encetàveu ara fa tot just un any?

O.V: Les realitats amb les que hem estat treballant durant tots aquests anys amb Corporació han estat moltes i molt diverses, i això ens ha permès poder tenir una visió molt més àmplia de les diferents tipologies de sectors i negocis -grans, mitjans, petits-. El fet de conèixer les diferents experiències i necessitats de les divisions de grup com a clients interns durant tots aquest anys, ens ha ajudat molt i ens ha permès fidelitzar la cartera de clients que teníem fins ara, així com la prospecció i apertura de nous comptes. Al mateix temps, tot aquest treball ens ha deixat palès la necessitat de cercar solucions innovadores i poder aplicar la tecnologia adient en tots els processos, cosa que ens ha permès ajudar als nostres nous clients de forma més fàcil i donar la resposta que esperaven.

 

S: Si aprofundim una mica més i ens capbussem en l’estructura de negoci de SERHS Serveis, què ha suposat el llançament de la divisió per a cadascuna de les unitats? Per exemple, per Gestiona?

Per a Gestiona, el d’aconseguir instaurar la consciència d’un equip de negoci com és la Gestoria, tot cobrint les diferents línies de negoci que integra la unitat. Veníem de departaments que funcionaven de forma molt independent i autònoma i  que ara s’han convertit en un equip únic i consolidat amb el mateix objectiu comú d’ajudar i fer la vida fàcil als nostres clients.

“És de justícia felicitar a tots els equips per la feina feta aquest primer any i demanar-los coratge per consolidar, en endavant, tot el què hem fet”

 

S: I, per a SERHS Serveis TIC?

O.V: La divisió de TIC és la que ha patit un canvi més gran, ja que ha estat la que ha modificat completament la seva visió estratègica de negoci; ha passat de coordinar i executar tots els serveis centrals entre les diferents divisions de SERHS, a obrir tot el seu potencial a client extern. Per això, hem redefinit tota la seva estructura amb la incorporació de nous perfils de desenvolupament de negoci i comercial integrats en un mateix equip, àrees fins ara no explorades per aquesta unitat.

 

S: I, finalment, per a SERHS Projects?

O.V: Projects venia d’una experiència i gestió completament autònomes i independents i el poder formar part d’un projecte més global i integrat a la divisió de SERHS Serveis, l’ha permès gaudir d’una gran empenta i confiança per assolir objectius i encarar el futur amb optimisme. En definitiva, podem dir que gràcies al coneixement , l’experiència i la professionalitat en cada una de les unitats de negoci, hem aconseguit forjar una divisió d’equips consolidats i compromesos amb un objectiu comú: dotar de solucions i posar les coses fàcils als nostres clients, fent honor al nostre claim corporatiu de marca.

 

 S: En un any passen moltes coses. Algunes que no s’esperen. Què és allò que més t’ha sorprès d’aquesta etapa?

O.V: Principalment, destacaria dos aspectes. Per una banda, la capacitat d’adaptació dels diferents equips de les 3 unitats. Ja “sospitava” que teníem uns professionals a la Divisió amb moltes capacitats i potencial, però el projecte de la nova Divisió que els hem plantejat era molt reptador i se n’han sortit, en general, amb molt bona nota. A l’àmbit més de negoci, m’ha sobtat la necessitat del sector de serveis de propostes innovadores i de solucions immediates d’acord a l’entorn canviant en el que ens movem. Un bon exemple el trobem en l’eina Docugestiona, amb la que des del primer moment vàrem apostar per ajudar als nostres clients en la tasca de digitalització dels seus negocis en sectors tant estancs com són l’àmbit de gestió laboral, mercantil i jurídic i que està tenint una acollida espectacular.

 

S: De ben segur que han estat moltes les anècdotes durant aquests 12 mesos de feina intensa. Però, si haguessis d’explicar-ne una, en quina et centraries?

O.V: Una de les coses que, tot i semblar poc importants, m’ha fet més il·lusió d’aquest any, ha estat la possibilitat de poder portar un “trosset” de SERHS a les oficines centrals de Google i a la Universitat de Stanford, a Silicon Valley. En un viatge que vàrem fer per aprofundir en les relacions que tenim amb Google a San Francisco, vàrem tenir la oportunitat de visitar els seus Headquarters a Mountain View (Silicon Valley). Com a deferència, els vàrem portar una litografia dedicada del 40 aniversari de SERHS. La meva sorpresa va venir quan ens vàrem adonar que els va agradar tant que varen encarregar de seguida al seu personal que li busquessin una paret destacada per poder-la penjar i gaudir-ne… I una cosa molt semblant ens va succeir a Stanford; tot un èxit!!! Podem dir amb orgull que gràcies a SERHS Serveis, a Silicon Valley coneixen la nostra història i conserven un bon record de SERHS.

” Una de les coses que, tot i semblar poc importants, m’ha fet més il·lusió d’aquest any, ha estat la possibilitat de poder portar un “trosset” de SERHS a les oficines centrals de Google i a la Universitat de Stanford, a Silicon Valley”

 

Hosteleria Hoteleria Hostaleria restauració restauración

S: Carai, això no ho pot explicar tothom! Així que aquest ha estat un any que, en general, deixa bones perspectives. Per tot això, quins creus que seran els reptes a curt i mitjà termini per a la divisió?

O.V: Com a repte comú hem de consolidar la divisió en el mercat dels serveis de gestoria, Tecnologia i Projectes i equipaments. I , al mateix temps, hem de créixer en volum, tant en cartera de clients com en volum de facturació. Si hi donem un cop d’ull ràpid per àrees, ho resumiria en que a Gestiona esperem aconseguir un creixement orgànic, gràcies a apropar-nos més als clients. Un bon exemple és, per una banda, la posada en marxa de la nova gestoria de Calella, a peu de carrer, que obre les seves portes aquest divendres 28 de setembre, i que ens ha d’ajudar a augmentar la nostra cartera de clients i incidir en la nostra tasca de comunicació per donar a conèixer el nostre potencial i catàleg de productes. I, per altra banda, la transformació de l’oficina actual d’Asseguris a Pineda, en el nou concepte de gestoria integral que ofereix la unitat de negoci. També cerquem un creixement inorgànic amb la intenció d’assolir creixements ràpids del negoci, mitjançant adquisicions de fons de comerç o acords amb empreses complementàries.

 

S: I, els plans per a SERHS Projects?

Si ens aturem a les perspectives que tenim fixades a Projects, podem avançar-vos una aposta ferma pels mercats de Barcelona i Madrid, en els que encara tenim una quota de mercat amb molt marge de creixement. Per això dotarem a l’equip de noves contractacions de comercials i coordinadors que s’incorporaran a la unitat per aportar tot el potencial i experiència que ens permetin fer passos de gegant en aquests territoris. I, al mateix temps, invertirem en el nostre e-commerce per dotar-lo dels canvis tecnològics i incorporacions de noves games de productes que ens permetin seguir impulsant el seu creixement a la xarxa i arribar a un públic objectiu molt més ampli i estratègic.

 

“La nova gestoria de Calella, a peu de carrer, que obre les seves portes aquest divendres 28 de setembre, ens ha d’ajudar a augmentar la nostra cartera de clients i incidir en la nostra tasca de comunicació per donar a conèixer el nostre potencial i catàleg de productes”

 

S: Així doncs, per anar acabant ens queda preguntar: quins seran els reptes a curt i mig termini per l’àmbit de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de SERHS Serveis?

O.V: Les perspectives per a TIC se centren en seguir aportant solucions tecnològiques a Gestiona i Projects, reforçant encara més la seva presència en els catàlegs de producte -desenvolupament de e-commerce, Docugestiona, signatura biomètrica, entre d’altres-. Ens recolzarem en els nostres partners més representatius com, per exemple, Google i Vodafone, entre d’altres, i ens aproparem al client. En aquest sentit, puc avançar que en breu obrirem un nou punt de servei tecnològic, també a peu de carrer a Pineda, perquè el client pugui rebre una atenció personalitzada, àgil i ràpida en un entorn adient, i que li permeti resoldre problemes i incidències diàries amb eficiència i proximitat.

 

Assegurances, Seguros, gestoria, tic empresas empreses servicios serveis