Project Description

La distribució HORECA: reptes i oportunitats

On és l’origen de l’acrònim HORECA?

 

Alguna vegada t’has preguntat què significa l’acrònim HORECA? Resulta curiosa l’experiència de posar la paraula en el cercador i tafanejar els resultats. En alguns enllaços, es defineix l’acrònim HORECA com un invenció del màrqueting per a referir-se a un públic objectiu format per hotels, restaurants i cafeteries. En d’altres links, trobem que associen la ‘CA’ d’HORECA al concepte ‘càtering’, mentre algun més apunta que podria tractar-se simplement de la paraula ‘cafè’. Però, en el que podríem coincidir a l’hora de parlar d’HORECA és que es tracta d’una paraula que ja forma part del nostre dia a dia i que, per ella mateixa, ja gairebé no necessita de definicions.

 

I, ben lligat al concepte HORECA, sempre hi ha el de la distribució. Aquella que fa possible fer arribar els productes necessaris perquè hotels, restaurants i cafeteries puguin oferir el millor dels serveis als seus clients. I, d’això, els equips humans de SERHS Distribució, líder en el seu sector, en saben molt. De fet, fa més de 40 anys que la divisió de Distribució de SERHS s’encarrega de fer arribar, a aquest tipus d’establiments, begudes, productes d’alimentació, cafè i articles de neteja. Però, on rau en realitat el lideratge de SERHS Distribució? Doncs en l’assumpció i execució dels reptes de la distribució en el canal HORECA del Segle XXI: el de la digitalització i el de la modernització de flotes, amb vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

 

hotels restaurant i cafeteries

 

 

ADISCAT, l’Associació d’Empreses de Distribució i Logística de Begudes i Alimentació de Catalunya, apuntava ara fa poc més d’un any, la necessitat de que les empreses del sector s’aboquessin en la transformació digital dels seus models de negoci. Molt conscients d’aquesta necessitat, els professionals de SERHS Distribució treballen i donen impuls, des de fa temps, a dues iniciatives en l’àmbit de la digitalització i les noves tecnologies. Una d’aquestes iniciatives ha estat l’automatització dels processos logístics al magatzem de Tarragona. Ara fa un any que, en aquest centre, funcionen les tecnologies Pick to Voice i Put to Light per a la preparació de les comandes a client final. Però, en què consisteixen aquests dues solucions? La primera d’elles consisteix en una solució per veu que millora la preparació de les comandes, les reposicions i els inventaris perquè disposa d’un motor de veu que tradueix de textos a veu i, alhora, entén les respostes parlades dels operaris per poder preparar una comanda. La segona de les solucions, és la dotació d’ubicacions amb pantalla per identificar les posicions de destí on dipositar el producte, així com la quantitat.

 

La segona de les iniciatives va ser el projecte de desenvolupament de l’e-commerce de SERHS Distribució, com a palanca de creixement. Perquè, tot i que l’evolució d’aquest portal ha estat i és constant des del seu inici, el llançament de la versió per a mòbils i tauletes – responsive – durant l’exercici 2015-16 – va permetre a la divisió fer créixer la usabilitat en dispositius mòbils de forma exponencial, fins arribar a més del 25% del total. Una xifra que va posar de manifest que el projecte havia entès les necessitats del canal HORECA, i dels seus usuaris, així com les seves possibilitats de creixement.

 

Horeca distgribució SERHS

 

Així doncs, per molt que pugui semblar que els termes ‘Canal HORECA’, ‘Distribució HORECA’ o, senzillament, ‘HORECA’ no es puguin associar a termes com ‘digitalització’, ‘transformació’ o, senzillament, ‘modernització’, el cert és que des de SERHS Distribució s’ha aspirat a liderar aquesta transició en un sector amb una percepció tan ‘clàssica’ com el de la distribució.

 

I, tant és si HORECA significa ‘hotels, restaurants, càterings o cafeteries o cafè’. El que importa és que SERHS Distribució ha fet una aposta important per a renovar el seu parc mòbil i fer arribar a tots ells els productes que necessiten amb vehicles més eficients i respectuosos amb el medi ambient. En els darrers poc més de dos anys, compta amb una flota de 45 nous camions de repartiment i 50 nous cotxes comercials.

 

En definitiva, com digué Robert Kennedy, “el futur no és un regal: és un èxit. Cada generació ajuda a fer el seu propi futur. Aquest és el repte essencial del present”. Un present que SERHS Distribució encara amb la mirada posada sempre en el futur. Un futur d’èxit.